Kikærtevand er det nye sort. Hvem havde troet at man kunne piske kikærtevand til en lækker fluffy skum, som er helt perfekt til iced matcha-latte og matcha-marengskager. I denne opskrift viser jeg hvordan du laver matcha-skum på kikærtevand, til en iced matcha latte. En rigtig lækker kold sommerdrik!

Ingredienser (matcha-skum)

– 1 dåse økologiske kikærter.

– 1 spsk. sirup el. honning. – 3 tsk. matcha (Du kan både bruge matcha med smag, eller en ren matcha) – 1 tsk vaniljepulver, eller en smule vaniljeessens.

Ingredienser (Iced matcha latte)

– mælk (brug lige præcis den slags mælk du ønsker, men kan klart anbefale havremælk) – isterninger

1. Hæld vandet fra kikærterne op i en skål. Pisk det til det bliver en fast skum.

2. Tilføj en efter en: matcha, sirup/honning og vaniljepulver. Sørg for at piske i mellem hvert tilføjet ingrediens. 3. Put et par isterninger i et glas, og fyld det halvt op med mælk. Tilføj matcha-skummet øverst. Evt. drys lidt matcha på toppet. Værsgo! så er der serveret 🙂 Godt råd: Brug en ske til at røre lidt rundt i drikken, så skummet bliver blandet med mælken.