0

Te om sommeren? oh yes, te er faktisk heeelt perfekt om sommeren! Forkæl dig selv med en hjemmelavet iste. Det smarte ved te er, at der findes så mange teblandinger som har hver deres unikke smag. Faktisk så mange, at vi godt tør at sige at der findes en te til enhver smag!

Tilbage til iste, for i og med at der findes så mange spændende teblandinger, kan du altså lave alverdens lækre isteer til sommeren. Ofte er det slet ikke nødvendigt at tilføje sukker til isteen, da nogle teblandinger kan være ret søde af natur. Et alternativ kan være at tilføje honning fremfor sukker.

 

 

Bedste teblandinger til iste

 

Nedenfor har vi samlet nogle af de bedste teblandinger til hjemmelavet iste.

 

I opskriften kan du bruge lige præcis den slags te du ønsker, men hvis du vil lave en iste med en kraftig smag, anbefaler vi at du bruger en frugt og urte blanding. Ved en frugt og urte blanding skal du ikke være påpasselig med trækketider, da denne slags blanding kan trække lige så længe du ønsker. Jo længere tid den trækker, des kraftigere i smagen bliver den. OBS. Hvis du bruger en grøn, sort, hvid eller oolong te, bør du være opmærksom på trækketider. Hvis teen trækker for længe kan dette forringe smagen.

Opskriften svarer til 0,5 l iste

 • 3 tsk te (Brug lige præcis den slags te du ønsker. Hvis du ønsker en kraftigere smag brug der mere te.)
 • 0,5 liter varmt vand (se anbefalede vandtemperaturer på tepakken)
 • 1 spsk honning (valgfrit)

For at pifte din iste yderligere op – tilføj da: frisk frugt, bær, mynteblade eller hvad end du kan finde på, som smager godt.

Fremgangsmåde 

 • Hæld det varme vand over teen. Den mest optimale måde at brygge te og iste på, er hvis teen kan ligge løst i vandet. Du kan enten bruge en skål og filtrere teen fra vandet ved brug af en si, når den har trukket længe nok, eller du kan bruge det unikke tefilter. I tefilteret ligger teen løst i vandet, og kan nemt og hurtigt filtreres fra.
 • Trækketid: Afhængig af hvilken slags te/blanding du har valgt, varierer trækkertiderne. Læs på tepakken hvad der anbefales for lige præcis den te du har valgt. Ellers er her vejledende trækketider for diverse teer: 
  Grøn te: 3-4 min
  Hvid te: 2-4 min 
  Sort te: 5-7 min. 
  Oolong: 3-5 min
  Rooibos: 7-10 min 
  Frugt og/eller urte: 7-10 min. 
 • Afkøling: Bedst af alt er at hælde den varme te direkte over isterninger. Hvis den står og bliver afkølet over lang tid, kan teen iltes for meget og smagen ændrer sig og tenderer til den bitre side. 

Værsgo, så er der serveret! 

 

Seneste blogindlæg

Leave a Reply

Fri fragt ved køb over 399,-